Wist u dat ..

.. Frank Bouman op Koninginnedag met zijn Deutz D25 de muzikale rondgang weer aangevoerd heeft?

 

Login gegevens


Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Maak er één aan!

Live bookmarks


Home
Uitslag Ballonnenwedstrijd Koninginnedag 2007
vrijdag 30 november 2007

Ook afgelopen Koninginnedag was er 's ochtends weer een ballonwedstrijd voor de jeugdigen in Gapinge. Vele ballonnen stegen op, vele daalden ergens weer neer (dit laatste wordt voor het gemak maar even als waarheid aangenomen). Helaas kwamen slechts weinig van de bijgevoegde kaartjes retour. Zeer weinig eigenlijk, één (om eerlijk te zijn). Het mooie daarvan is dat er binnen het bestuur weinig onenigheid was over de winnaar,

AMY DE VISSER.

Haar ballon kwam wel 7 kilometer ver, en daalde na deze lange reis in een weiland nabij de Krommenhoekseweg in Meliskerke. Het bestuur feliciteert haar van harte met deze eerste plaats en een kaartje inclusief cadeaubon is inmiddels bezorgd (het is dan ook al bijna december). Voor wat betreft de overige ballonnen vrezen wij dat er teveel snelheid in zat om nog bij Westkapelle of Zoutelande te landen, en te weinig vaart om Engeland of verder te bereiken. Ergo: deze zijn vermoedelijk in zee beland, waar zeelieden doorgaans niet de moeite nemen om naamkaartjes uit het water te vissen. Volgend jaar beter.

Namens het bestuur,

Henk Aarnoutse, secretaris.

 

Laatst bijgewerkt op ( zaterdag 01 december 2007 )
 
Nieuw seizoen.
maandag 01 oktober 2007

Inmiddels zijn de eerste werkzaamheden voor het nieuwe seizoen gestart. Zo zal binnenkort de eerste bestuursvergadering weer plaatsvinden, én heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat de kwitanties zo goed als gereed zijn. Dit jaar mét een verrassende en aantrekkelijke extra functie... Meer zal u duidelijk worden wanneer de kwitanties bezorgd worden.

Tips, op- of aanmerkingen aangaande de komende Koninginnedag kunnen gemeld worden in het gastenboek of direct bij een van de bestuursleden. 

Laatst bijgewerkt op ( maandag 01 oktober 2007 )
 
Koninginnedag 2007
dinsdag 01 mei 2007

Het is jammer, maar waar ..Koninginnedag 2007 behoort inmiddels alweer tot het verleden. We kunnen gelukkig terugkijken op een uitermate geslaagde dag. De dag begon voor ons als bestuur al met een mooi begin. Wanneer iedereen om 7 uur op het veld verzamelde om nog wat laatste voorbereidingen te treffen, was het zonnetje alweer behoorlijk aanwezig. Uitermate goed weer dus voor een mooie activiteitendag voor jong en oud. Wanneer alles dan ook gereed stond, druppelden om half 9 de kinderen al binnen om te kijken wat hun te wachten stond tijdens de ochtendspelen. Om 9 uur werd er vervolgens gestart met de kinderspelen voor de leeftijden tot en met 12 jaar. De kinderen werden onderverdeeld in groepjes en doorlopen samen de verschillende spelen. Zo hebben de kinderen van alles moeten doen, wat varieerde van het slaan op de kop van jut, tot het melken van 'de koeien' op het veld. Tussendoor is er natuurlijk ook tijd geweest voor het bekende natje en droogje op zo'n warme dag.

Nadat de kinderen de ochtendspelen hadden afgerond was het tijd voor het uitrijken van de ballonnen, voor de ballonwedstrijd gevolgd door een optocht door het dorp onder muzikale begeleiding van Toetser & Bellen uit Veere. Tijdens deze optocht werd nog kort stilgestaan bij het ridderen van mevrouw Paauwe, in de vorm van een muzikale ode. Hierna is het hele dorp uiteraard nog aangedaan, waarbij de verschillende versierde huizen bewonderd konden worden. Na terugkeer op het sportveld zijn door de kinderen de wedstrijdballonnen opgelaten. De ballonnen hebben vrijwel direct een hoge koers richting het zuiden gemaakt, dus we zijn uitermate benieuwd hoeveel wedstrijdkaartjes we terugkrijgen ... Hierna mochten de kinderen nog een klein cadeautje uitzoeken en kwamen de ochtendspelen tot een einde.

Het middagprogramma stond volledig in het teken van de befaamde zeskamp. Ook dit jaar zijn er weer uitermate leuke spelletjes bedacht voor zowel jong als oud. Hierbij moeten we in het bijzonder onze bestuursleden Hennie en Martin B. bedanken voor hun creatieve inzet. Wij als oranjevereniging waren uitermate blij met de grote opkomst tijdens onze zeskamp. Met maar liefs 8 teams zijn de spelen dan ook gestart. Hierbij konden we rekenen op teams van zowel buiten- als binnen Gapinge. Tijdens de zeskamp zijn diverse onderdelen aan bod gekomen, zoals het opvangen van natte sponzen die met een katapult werden gelanceerd, als bijvoorbeeld het zaklopen met maar liefs 3 personen ! .. geen makkelijke taak, naar zo bleek. Ook het publiek was tijdens de middag in grote getale komen opdagen, wat de middag uitermate gezellig maakte.

Na afloop van de middag was er een mogelijkheid tot het nuttigen van een heerlijke maaltijd in het dorpsgebouw de Spil. Veel mensen maakte dankbaar gebruik van deze mogelijkheid, en ook hier was de opkomst groot! Na afloop van het eten werd en een fotospel gehouden. Hierbij moest het publiek raden welke Gapingse beelden er werden weergegeven op het grote scherm. Hierbij bleek dat Zowel Johan Sturm, als Esra de Koster enorm veel kennis hebben van ons dorpje. Verder zijn er tijdens de avond nog diverse loterijen  en spelen gehouden. Zo is er nog het van oudsher bekende petje-op-petje-af spel gehouden, waarbij diverse vragen door het publiek moesten worden beantwoord .. En ook helemaal zo makkelijk nog niet !

Na afloop van de spelen en het avondprogramma is er nog gebruik gemaakt van de mogelijkheid om gezellig wat te kletsen en te drinken met z'n allen om terug te kijken op een uitermate geslaagde Koninginnedag. Aan het einde van de dag kunnen wij als bestuur in ieder geval terugkijken op een leuke, mooie en sportieve dag. Ik wil namens het bestuur iedereen die meedeed aan deze dag Hartelijk bedanken voor de deelname en sportiviteit, en we hopen dat het ook voor u een leuke dag is geweest. En zoals sommigen al reeds riepen .. Op naar Koninginnedag 2008 !!!

Owja, de foto’s worden (zoals eerder vermeld z.s.m op de website geplaatst).

Mvg,

Namens het bestuur .. Martin Looise

Laatst bijgewerkt op ( vrijdag 07 december 2007 )
 
Lintjesregen!
zaterdag 28 april 2007

Gisteren was het weer zover: de jaarlijkse lintjesregen. Onder de 3575 Koninklijke onderscheidingen was er ook ééntje weggelegd voor een Gapingse: mevrouw Jannie Paauwe-Wondergem.

J. Paauwe-Wondergem, Gapinge

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Kosteres van de gereformeerde kerk te Gapinge, bestuursfuncties bij vrouwenvereniging Passage en collectante voor KWF, het reumafonds en het astmafonds.

Van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding! 

 
Prins Willem-Alexander 40 jaar!
vrijdag 27 april 2007

Vandaag, 27-04-2007, is Z.K.H Prins Willem-Alexander jarig. Geboren in het jaar 1967, dus 40 jaar geworden! Van harte gefeliciteerd !

Image

Laatst bijgewerkt op ( zondag 29 april 2007 )
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 16 - 30 van 31

Polls

Koninginnedag 2010 in Gapinge
 

Oranje fotos

IMG_4242.jpg
IMG_4435.jpg
IMG_4372.jpg
IMG_4461.jpg

Wie is er online

© 2018 De website van de oranjevereniging Gapinge
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
JoomSEF SEO by Artio.

Valid XHTML 1.0 Transitional