Wist u dat ..

.. er ongeveer 100 foto's zijn genomen op Koninginnedag, en deze allemaal zijn te bewonderen op deze site?
 

Home arrow Nieuws arrow Laatste Nieuws arrow Koninginnedag 2009, de dag die zo anders had moeten zijn...
Koninginnedag 2009, de dag die zo anders had moeten zijn... PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Martin Looise   
zondag 03 mei 2009

Het bestuur van de Oranjevereniging kijkt uiteraard met gemengde gevoelens terug op Koninginnedag 2009. Wat begon als een stralende en feestelijke dag, eindigde plotseling in een drama.

Rond 9:30 is het Oranjefeest zoals gebruikelijk gestart met de aanvang van de kinderspelen. Ondanks een beperkte opkomst hebben ruim 30 kinderen 's ochtends in de stralende zon de kinderspelen vol enthousiasme uitgevoerd. De kinderspelen varieerden van het bestormen van de stormbaan tot het behendig zijn met pijl-en-boog.

Aansluitend is er door de kinderen (na de ballonnen te hebben opgehaald voor de ballonnenwedstrijd) een rondtocht door het dorp gehouden. Dit alles muzikaal ondersteund door Veere's Genoegen! Aansluitend hebben we de ballonnen opgelaten na het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus.

Na de middagpauze was het de beurt aan de volwassenen om hun sportiviteit en behendigheid te tonen. Vol enthousiasme is er deelgenomen aan de voorgeschotelde spelen. Zo blijkt bijvoorbeeld maar weer eens dat iemand nooit te oud is om enorm tekeer te gaan op een skippy-bal! (zie ook de foto's in het fotoalbum).

...

Rond deze tijd sijpelde ook bij het Oranjebestuur het bericht door dat er een aanslag gepoogd was op de leden van het Koninklijk Huis. Steeds meer mensen berichten van de tragedie die zich had afgespeeld in Apeldoorn. Initieel waren de berichten nog tegenstrijdig en is de zeskamp nog doorgezet. Maar na een bezoek van de burgemeester van der Zwaag van Veere werd duidelijk dat er voor verdere feestelijkheden geen plaats meer was.

Als Oranjebestuur hebben we dan ook direct besloten om uit piëteit met de (inmiddels bekend) 7 doden en vele gewonden die te betreuren vielen bij de aanslag in Apeldoorn, de festiviteiten af te lassen.

De Oranjevereniging Gapinge wenst alle familieleden en betrokkenen bij de verschikkelijke gebeurtenis in Apeldoorn heel veel sterkte toe.

Laatst bijgewerkt op ( maandag 04 mei 2009 )
 
< Vorige   Volgende >

Oranje fotos

IMG_4310.jpg
IMG_4325.jpg
IMG_4363.jpg
IMG_4349.jpg
© 2018 De website van de oranjevereniging Gapinge
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
JoomSEF SEO by Artio.

Valid XHTML 1.0 Transitional