Wist u dat ..

.. Koninginnedag 2008 ondanks het tegenvallende weer erg gezellig was?
 

2000 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Martin Looise   
zaterdag 10 februari 2007
Konininnedag werd gehouden op zaterdag 29 april 2000. Het thema bevond zich dit jaar in de Middeleeuwen. Om hieraan kleur te geven is verzocht zich naar die tijd te kleden. Dit is een groot succes geworden waardoor de schrijver van dit stukje proza mijmerend terugging in het verleden. Ik nam waar dat de eerste ridders zich verzamelden op het (slag)veld. Verder waren aanwezig beeldschone jonkvrouwen, patriciërs, en uiteraard plebs. De stads¬omroeper, een geestelijke en een troubadour behoorden even¬eens tot het gezelschap. De ochtend werd nog vredig doorgebracht met o.a het bouwen van diverse forten en andere vermakelijkheden.

Halverwege de ochtend werden de activiteiten onderbroken voor een korte muzikale rondgang door ons dorp. Wellicht ondervonden de muzikanten hinder van het slechte plaveisel. Bovendien had de dorpsraad uit vertrouwelijke bronnen vernomen dat er een gerede kans bestond op een confrontatie met rovers en ander gespuis uit omliggende negorijen. In de voormiddag maakten rivaliserende groepen zich op voor de strijd die ging losbarsten. In verband met verslaglegging voor het nageslacht werd op een perkamentrol geschreven; De zwervers, sociëteit der edelen, de rovers, Robin Hood, de groentjes en de ridders. Rondom het kasteel werd gestreden met behulp van een katapult. Diverse personen ontkwamen niet aan de schandpaal.
 
Uiteindelijk maakten een jury, welke bestond uit aan aantal notabelen, via de omroeper bekend, dat de Sociëteit der Edelen de veldslag op hun naam konden schrijven. Na de gesloten vrede werd een stevige maaltijd genuttigd. De achtergebleven geiten bleven gelukkig gespaard. Des avonds werd het feest opgeluisterd met een voor die tijd zeer modern optreden van El Combo. Mede door de zeer regel matige overschrijding van de decibels, ontwaakte ik uit de periode waar ons thema overging. Ik besefte dat het jaar 2000 was aangebroken. Na alles (weer) op een rijtje gezet te hebben moet geconstateerd worden dat de mensen uit de Dorpsstraat dit jaar wel erg creatief waren met het versieren van hun woning.
 
Het bestuur,
Laatst bijgewerkt op ( zaterdag 10 februari 2007 )
 
< Vorige   Volgende >

Oranje fotos

IMG_4267.jpg
IMG_4308.jpg
IMG_4246.jpg
IMG_4262.jpg
© 2018 De website van de oranjevereniging Gapinge
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
JoomSEF SEO by Artio.

Valid XHTML 1.0 Transitional